Inspiratie kun je overal vinden, toch? Creativiteit is op elke hoek van de straat! Maar, dat betekent niet dat je ook overal maar moet gaan zitten zoeken voor inspiratie, of een creatieve boost. Of je een professional bent, of gewoon de ‘normale man/vrouw’, waarschijnlijk zoek je op verkeerde plekken naar creatieve inspiratie. Ik heb een paar plekken waar ik altijd zocht naar inspiratie, maar die totaal niet werkte.

1. Elke keer dezelfde plek.

We kunnen het niet ontkennen, we gaan elke keer naar dezelfde plek om inspiratie op te doen. De plek waar je inspiratie zou moeten opdoen, maar op den duur niet meer goed werkt. Misschien wil je het niet toegeven, maar elke keer zoeken naar nieuwe inspiratie en creativiteit op dezelfde plek, zorgt ervoor dat je ongeïnspireerd weg gaat. Zonde van je tijd! Ga dus niet elke keer naar dezelfde plek, pak niet elke keer hetzelfde boek en lees eens een andere website. Mix it up a little! Van alles een beetje wat, op die manier krijg je meer inzichten en inspiratie van verschillende hoeken. Er zijn dus meer plekken om inspiratie te zoeken.

2. De plaatselijke koffiebar.

Ik hoor het je al roepen! Maar in de plaatselijke koffiebar zitten alle creatieve mensen te werken, loop er maar eens binnen. Ik snap je punt, en ik zat daar ook vaak mijn heerlijke filterkoffie weg te drinken terwijl ik druk aan het typen was op mijn laptop. Het klopt dat veel koffietentjes een toffe sfeer hebben waardoor je waarschijnlijk veel inspiratie krijgt. Toch blijf je daar ook weer hangen op dezelfde plek die vertrouwd gaat voelen. Stap weer eens uit je vertrouwde bubbel, en zoek eens een nieuwe plek. Misschien zit er een paar straten verderop een hele toffe werkplek, niet perse een koffiebar maar een creative hotspot met ook een toffe sfeer, en veel creatieve ondernemers. Er zijn meer plekken bij je in de buurt.

Mensen werken in koffiebar

Maar in de plaatselijke koffiebar zitten alle creatieve mensen te werken, loop er maar eens binnen.

3. Eigenlijk overal.

Natuurlijk, je kunt eigenlijk overal wel inspiratie vinden, maar soms ben je helemaal niet zoek naar inspiratie. Soms moet je hier helemaal niet naar zoeken. Het is vaker belangrijker om te zoeken naar motivatie in plaats van inspiratie. Haal inspiratie en motivatie dus niet door elkaar, maar let erop dat dit twee hele verschillende dingen zijn. Het heeft namelijk geen nut om te gaan zoeken naar inspiratie wanneer je deze allang hebt. Vaak heb je de inspiratie al maar heb je alleen een dosis focus en motivatie nodig.

Het is helemaal waar. Inspiratie kun je echt overal vinden, maar de plekken die ik net genoemd heb, helpen mij persoonlijk niet altijd verder. Juist de plekken waar ik nog niet eerder geweest ben, zijn de plekken waar ik de meeste inspiratie van krijg. Zoek ik motivatie? Dan zoek ik wel een vertrouwde plek op. Een plek waar ik samen met andere aan de slag kan gaan bijvoorbeeld. En die ene toffe koffiebar, vergeet niet om daar nog steeds af en toe een kop koffie te gaan drinken. Puur voor wat creative caffeine, dat blijft altijd helpen! En vergeet dan ook niet om gewoon te genieten van de gezelligheid en een goede kop koffie.

koffiekop met rook erboven

Meer weten?

Ben je op zoek naar nieuwe concepten of inzichten? Of kan ik je helpen met het creëren van nieuwe content? Misschien wil je beter leren brainstormen of gewoon eens je plannen bespreken? Dat kan!

Neem contact op!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.