Goede ideeën zijn waardevol, en belangrijk om te onthouden. Toch vergeten we vaak om onze ideeën op te schrijven of ergens vast te leggen. En dat is precies waar we de mist in gaan. We hebben een geweldig mooi brein, maar alles specifiek onthouden is gewoon niet haalbaar. Daarom ben ik fan van notitieboekjes! Want, notities helpen je ideeën te bewaren, te structuren en zijn super handig om later nog eens in te duiken. Jouw ideeën opschrijven is dus belangrijk!

Maar, er is meer dan gewoon simpelweg wat ideeën op te schrijven in jouw notitieboekje en deze te structureren.

1. Het opschrijven van jouw ideeën zorgt ervoor dat je deze niet meer vergeet.

Het kan natuurlijk gebeuren dat je snel ergens een papiertje vandaan haalt om je idee op te schrijven, en deze raak je dan kwijt. Of je bent je hele notitieboek opeens verloren. Geen paniek! Het opschrijven van je idee kan ervoor zorgen dat je dit niet meer zo gauw vergeet, puur omdat je het idee letterlijk hebt opgeschreven. Schrijven dus! Zo zorg je ervoor dat je een idee extra goed kan onthouden.

persoon schrijft in notitieboek

2. Het opschrijven van je idee zorgt ervoor dat het meer dan een idee wordt.

Een idee is eigenlijk simpelweg een gedachte, totdat je het opschrijft (of typt). Het opschrijven van je idee zorgt ervoor dat het van een gedachte veranderd in een echt, realistisch idee. Op deze manier word je creativiteit werkelijk, staat het op papier en zie je het letterlijk voor je. Je hoeft het je niet meer voor te stellen in je hoofd. Seeing is believing, toch? Het zien van je idee is de eerste stap naar het idee echt maken.

persoon schrijft in notitieboek

3. Het opschrijven van ideeën zorgt ervoor dat deze allemaal op dezelfde plek komen te staan.

Heb je vaak veel ideeën? Of moet je voor je werk creatief aan de slag? Dan is het echt de perfecte manier om je ideeën op te schrijven in een notitieboek. Hierdoor kun je zelf je ideeën structuren en een database aanleggen van jouw creatieve brein. Daarnaast heb je een vaste plek waar je al jouw ideeën hebt opgeschreven, lekker makkelijk toch? Wil je liever digitaal? Ook dat kan! Als je maar jouw ideeën op dezelfde plek bewaart. Heb je later een creatieve boost nodig? Dan kun je jouw eigen creatieve database erbij pakken.

4. Het opschrijven van ideeën zorgt voor nieuwe ideeën.

Wanneer je de gewoonte hebt gecreëerd om jouw ideeën op te schrijven, zul je merken dat nieuwe ideeën nog sneller om de hoek komen kijken. Je leert namelijk om ideeën te structureren, gedetailleerd te maken en letterlijk op papier te zetten. Je traint hiermee je creatieve brein! Oefening baart kunst. Hoe meer je schrijft, hoe meer je daar weer verder over kunt schrijven.

Stapel notitieboekjes

Ga dus aan de slag met het opschrijven van je ideeën. Het is slim om altijd een pen mee te nemen en een notitieboekje. Vind je dat teveel gedoe, leer jezelf dan aan om goede ideeën op te schrijven in je smartphone bijvoorbeeld. Dus start met die creatieve database!

animatie typende handen.

Meer weten?

Ben je op zoek naar nieuwe concepten of inzichten? Of kan ik je helpen met het creëren van nieuwe content? Misschien wil je beter leren brainstormen of gewoon eens je plannen bespreken? Dat kan!

Neem contact op!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.